Јазик

дома>производи>Извор на напојување со наизменична струја>Програмибилен извор на напојување со наизменична струја

Извор на напојување на струја од серијалот AFC100

карактеристики:

Изворот на напојување AC серија AFC100S е интегриран со IGBT / SPWМтехнологијата, едноставна работа, но обезбедува почист и сигурен излез  напон и фреквенција за постигнување на сите видови индустриски побарувања.

Овој AFC100S извор на енергија AC нуди висок квалитет на чист синусен бран со оценка на моќност од 500VA до 15kVA, THD помалку од 1% при отпорно оптоварување. дополнително, овој извор на наизменична струја обезбедува двоен излезен напонски опсег од 0-150V или 0-300V, излезна фреквенција од 50 / 60Hz фиксна, 45-65Хаџајби(тргнете 45-400Hz). На корисниците им е дозволено далечински да ја контролираат оваа испорака преку стандарден интерфејс RS232.

Донггуан Софтер Електроникс копродукции, Ltd

  • Информации за производи
  • спецификација
  • Анкетната
  • поврзани со производот

Еднофазен излез од 500VA-100kVA,трифазен излез од 10kVA-2000kVA.

4 Мерење на напон на LED дисплеј, сегашната, фреквенција и моќност / PF.

Автоматски прекинувач за висок и низок опсег voltage 0-150V / 150.1-300V, или заклучен е со висок опсег од 1-300V.

Сеопфатна заштита вклучува над напон, над струјата, преку оптоварување, влез под напон и над температура со соодветни кодови за грешка.

Силен отпор на шок, можност да ги започнат товарите од 1/3 номинална моќност на напојувањето со наизменична струја директно.

Трифазно независно оптеретување, и способни да ја започнат секоја фаза одделно.

Излезен напон и фреквенција прилагодливи при излезна состојба.

Едноставно ракување со клуч за заклучување, копче за кратенка и копче.

Стандарден интерфејс RS232, опционален RS485 и GPIB интерфејс.

Со функција за исклучување на меморијата, запомнете ги последните параметри за излез автоматски.


спецификација

 


модел

AFC-105

AFC-110

AFC-120

AFC-130

AFC-150

AFC-1110

АФЦ-  1115

Спецификации за влез

фаза

1W2W + ЈП

Напон

220V  ± 10%(Ве молиме   контактирајте не за друг влезен напон)

фреквенција

50/60Hz  ± 5%

Спецификации за излез

капацитет

500VA

1kVA

2kVA

3kVA

5kVA

10kVA

15kVA

фаза

1W2W + ЈП

Максимална струја

0-150V опсег

4.2А

8.4А

16.8А

25А

42А

84А

126А

0-300V опсег

2.1А

4.2А

8.4А

12.5А

21А

42А

63А

Напон

Низок опсег(Л-Н.)

0-150V променлива (Одлучи. 0-300В.)

Висок опсег(Л-Н.)

0-300V променлива (Одлучи.   0-600V)

Транзитивен одговор

30Госпоѓица

фреквенција

50Hz, 60Hz, 45Vari 65Hz променлива(Одлучи.   45~ 400Hz)

Тотално хармоничко нарушување(Т.Д.)

≤ 1% (Резистентен   транспорт, Целосен товар 2% )

Регулација на напон

≤ 1%

Регулирање на товарот

≤ 1% (Резистентен   транспорт)

Регулирање на фреквенцијата

≤ 0.01%

Ефикасност

≥ 85% ( На   целосен товар)

Заштита

Над струјата, Кратко   коло, Над температура , Преку оптоварување ,Недостаток на фаза,   Заштита со низок напон.

Капацитет за преоптоварување

100%<Output  ≤ 110%   27мин Отсечен излез; 110%<Излез ≤ 130% 1излезсек   output;

130%<излез  ≤ 150%   5Исечен излез; 150%<Излез за отсекување на излез веднаш.

Мерење

Тековни(РМС)

Резолуција: 1mA / 10mA или   10mA / 100mA     точност: 0.3% F.S.  ± 3   Пребројува ± 0,1% / 100Hz

Напон(РМС)

Резолуција: 0.1V                              точност: 0.3% F.S.  ± 2   Пребројува ± 0,1% / 100Hz

фреквенција

Резолуција: 0.01Hz / 0,1Hz                   точност: 0.3% F.S.  ± 2 Пребројува ± 0,05% / 100Hz

Работна околина

Работна температура

0  °  - 40 °  В /    32 °  - 10°°  F

релативна влажност

10-90%,  (Не-кондензирање)

Функции

4 Дигитален LED дисплеј

Напон, Тековни,   фреквенција

интерфејс

RS232 (Одлучи. RS485, GPIB)

Функција на меморија

Со исклучување на меморијата   функција, запомнете ги последните параметри за излез автоматски.

Синхронизирајте излезен сигнал

поддршка

Машински   спецификации

димензии(Ш x В x Д.)(mm)

430 x 192 x 510

432 x 475 x 595

Тегови(Килограм)

22

25

30

35

40

100

120

Контактирајте не
Мени