Јазик

дома>производи>Извор на напојување со наизменична струја>Програмибилен извор на напојување со наизменична струја

AFC200 серии 1 фазен извор на напојување со висока моќност

карактеристики:

10~ 100kVA

Серијата AFC200 1 AC PowerSource со голема моќност во фази е интегриран со IGBT / SPWM технологијата, нуди еднофазен степен на моќност од 10kVA до 100kVA, THD помалку од 1% атрезивно оптоварување. дополнително, овој извор на наизменична струја обезбедува двојно опсегот на напон на напон од 0-150V или 0-300V, излезна фреквенција од 50 / 60Hz фиксна, 45-65Hz прилагодлив(тргнете 45-400Hz). На корисниците им е дозволено далечинско контролирање на оваа опрема преку стандарден интерфејс RS232.

Донггуан Софтер Електроникс копродукции, Ltd

  • Информации за производи
  • спецификација
  • Анкетната
  • поврзани со производот

Еднофазен излез од 500VA-100kVA,трифазен излез од 10kVA-2000kVA.

4 Мерење на напон на LED дисплеј, сегашната, фреквенција и моќност / PF.

Автоматски прекинувач за висок и низок опсег voltage 0-150V / 150.1-300V, или заклучен е со висок опсег од 1-300V.

Сеопфатна заштита вклучува над напон, над струјата, преку оптоварување, влез под напон и над температура со соодветни кодови за грешка.

Силен отпор на шок, можност да ги започнат товарите од 1/3 номинална моќност на напојувањето со наизменична струја директно.

Трифазно независно оптеретување, и способни да ја започнат секоја фаза одделно.

Излезен напон и фреквенција прилагодливи при излезна состојба.

Едноставно ракување со клуч за заклучување, копче за кратенка и копче.

Стандарден интерфејс RS232, опционален RS485 и GPIB интерфејс.

Со функција за исклучување на меморијата, запомнете ги последните параметри за излез автоматски.


спецификација

 

3 влезен еднофазен излез (10kVA - 100kVA)

модел

AFC-210

AFC-215

AFC-220

AFC-230

AFC-250

AFC-280

AFC-2100

Спецификации за влез

фаза

3W4W + ЈП

Напон

380V  ± 10%(Ве молиме   контактирајте не за друг влезен напон)

фреквенција

50/60Hz  ± 5%

Одредени спецификации

капацитет

10kVA

15kVA

20kVA

30kVA

50kVA

80kVA

100kVA

фаза

1W2W + ЈП

Максимална струја

0-150V опсег

84А

126А

168А

250А

420А

666А

840А

0-300V опсег

42А

63А

84А

125А

210А

333А

420А

Напон

Низок опсег(Л-Н.)

0-150V променлива(Одлучи. 0-300V)

Висок опсег(Л-Н.)

0-300V променлива(Одлучи. 0-600V)

Транзитивен одговор

30Госпоѓица

фреквенција

50Hz, 60Hz, 45Vari 65Hz променлива(Одлучи   45~ 400Hz)

Тотално хармонично   Дисторзија(Т.Д.)

≤ 1% (Резистентен   транспорт, Со полно оптоварување 下  2% )

Регулација на напон

≤ 1%

Регулирање на товарот

≤ 1% (Резистентен   транспорт)

Регулирање на фреквенцијата

≤ 0.01%

Ефикасност

≥ 85% ( На   целосен товар)

Заштита

Над струјата, Кратко   коло, Над температура  , Преку оптоварување ,Недостаток на фаза,   Заштита со низок напон

Капацитет за преоптоварување

100%<Output  ≤ 110%   27мин Отсечен излез; 110%<Излез ≤ 130% 1излезсек   output;

130%<излез  ≤ 150%   5Исечен излез; 150%<Излез за отсекување на излез веднаш.

Мерење

Тековни(РМС)

Резолуција: 1mA / 10mA или   10mA / 100mA     точност: 0.3% F.S.  ± 3   Пребројува ± 0,1% / 100Hz

Напон(РМС)

Резолуција: 0.1V                            точност: 0.3% F.S.  ± 2   Пребројува ± 0,1% / 100Hz

фреквенција

Резолуција:   0.01Hz / 0,1Hz                   точност:   0.3% F.S.  ± 2 Пребројува ± 0,05% / 100Hz

Работна околина

Работна температура

0  °  - 40 °  В /    32 °  - 10°°  F

релативна влажност

10-90%,  (Не-кондензирање)

Функции

4 Дигитален LED дисплеј

Напон, Тековни,   фреквенција

интерфејс

RS232 (Одлучи. RS485, GPIB)

Функција на меморија

Со исклучување на меморијата   функција, запомнете ги последните параметри за излез автоматски.

Синхронизирајте излезен сигнал

поддршка

Машински   спецификации

димензии(W x H x   D)(mm)

432 x 570 x 695

565 x 1335 x 690

750 x 1605 x 900

Тегови(Килограм)

100

115

130

200

300

400

500

Контактирајте не
Мени